Tijd voor champagne
By Published On: February 24, 2021Categories: Blog1.5 min read

Tijd voor champagne

Ja het is weer tijd voor champagne. Champagne hoor ik je denken. Mag je weer open? Is er wat te vieren in deze tijd?

Jazeker, elk jaar op 24 februari, mogen we vieren dat Escape Room Schagen een jaartje ouder is geworden. Dus ook nu, ondanks dat we niet open zijn. Dit jaar ben ik namelijk extra trots dat we een jaar mogen bijschrijven voor de escape room. Want het had zomaar heel anders kunnen zijn. Wat een jaar hebben we achter de rug. Komend weekend is het een jaar terug dat ik de eerste annuleringen binnenkreeg vanwege corona. Toen had ik nooit gedacht dat we er nu nog steeds middenin zouden zitten. Maar helaas is dit wel zo.

Een jaar vol onzekerheden. Annuleringen, gesloten, open, open zonder horeca, gesloten, open zonder horeca en weer gesloten. Een bumpy ride, die nog wel even gaat duren. Natuurlijk ben ik wel eens boos, verdrietig en teleurgesteld over de hele situatie. Maar overheersend ben ik trots op dat we het hebben overleefd, dat we nog bestaan, op de lieve mensen om me heen die hulp bieden (zowel zakelijk als privé) en hoe we ons door deze crisis heen trekken.

Ik geniet van een simpele wandeling, bescheur me van het lachen om uitspraken van Guus en Roel, het lezen van een boek, lekker samen op de bank een serie of een filmpje kijken of het spelen van een spelletje. Een keertje eten bestellen of een koffie to go in de stad. Op deze mooie dingen probeer ik mij te blijven focussen, wat er juist wel kan en niet te veel stil te staan bij wat niet kan. Ik kan er niets aan veranderen en daarom beter mijn energie steken in de leuke dingen die wel kunnen.

Dus vanavond gaat de champagne open, want deze hebben we juist nu verdiend.